Drone operator gezocht – Drone industrie neemt een grote vlucht

Drone operator gezocht

Drone operator gezochtDe drone industrie neemt een grote vlucht en de drone-technologie verbetert voortdurend. Om die redenen krijgen drones steeds meer toepassingen. Tegenwoordig zijn ook steeds meer bedrijven met opdrachten op zoek naar drone-piloten of -operators.
De drone-industrie biedt bevoegde drone piloten volop mogelijkheden voor nieuwe carrières: de luchtmacht, de wereld van onroerend goed, de landbouw en de politie zetten steeds vaker drones in.

Filmopnames zijn populair
Drone-opnames kunnen worden gebruikt voor filmdoeleinden. In de meeste gevallen worden drones gebruikt voor bedrijfsvideo-opnamen of voor commerciële opnamen.

Politieondersteuning
Drones kunnen ook worden gebruikt voor politie- en surveillance-doeleinden. De drone kan wegen en gebouwen vanuit de lucht bekijken. Dit wordt bijvoorbeeld ingezet om criminelen te identificeren; ook kunnen op deze wijze bedreigingen gesignaleerd worden in gebieden waar veel mensen zich bevinden.

Drone operator gezocht

Luchtfotografie
Drones worden vaak ingezet om vanaf moeilijk bereikbare locaties foto’s te maken. Naarmate drone camera’s evolueren, wordt het vervolgens voor een drone gemakkelijker om beelden van alle mogelijke soorten spots te maken.
Vroeger waren helikopters nodig om ​​goede luchtfoto’s te maken; dankzij voortdurende technologische ontwikkelingen beschikken we over lichtgewicht drone luchtfotografie.

Hoeveel banen?
Het aantal banen voor drone-operators zal naar verwachting toenemen in de loop van de jaren. Duizenden banen zullen naar verwachting beschikbaar komen, hoewel het onduidelijk is wat het totale aantal zal zijn.

De juiste licenties
Je zal over de goede licenties moeten beschikken voor het gebruik van een professionele drone. De markt zal de komende jaren zeker veranderen. Kies je voor een carrière als drone-piloot, houd die markt dan goed in de gaten.

Handige websites over vliegbrevet en drones:
Laatste ontwikkelingen:
www.internetconsultatie.nl https://regelhulpenvoorbedrijven.nl/drones/
https://www.overheid.nl/

Lees hier over de Vergunningaanvraag beroepsmatig vliegen van ILT